Camera Naturas naturfotodag

Lördagen spenderades i Västerås på Camera Naturas naturfotodag. Resan avgick från Stockholm 07:10 vilket var på tok för tidigt för en nattuggla som mig, men vad gör man inte för kunskapenskälla. Resan gjordes tillsammans med Niklas från Nikonforum.se, vi träffade även ett flertal andra kära bekanta från NF på utbildningen.

 
KL 09:30
Första föreläsningen hölls av Patrik Larsson från moderskeppet.se, föreläsningen berörde redigering i nya Lightroom 4. Jag fann Patriks föreläsning extremt intressant och utbildande, vilket lede fram till beslutet att jag kommer köpa Lightroom 4 omgående då det släpps för att kunna utnyttja de kunskaper Patrik förmedlade. Det var verkligen intressant att få följa en annan fotografs tankar vid redigering av bilder och hur dessa tankar har format hans arbetsflöde.
 
KL 10:45
Den andra föreläsningen hölls av Serkan Gunes, Serkan är en prisbelönt naturfotograf som enligt mitt tycke har en spridning i kvaliteten på sina landskapsbilder. Detta beror naturligtvis på beskådarens tycke och smak, enligt mig så är endel bilder helt fantastiska och som jag själv drömmer om att en dag ha kapaciteten att kunna skapa. Medan endel bilder innehåller på tok för mycket oväsentligheter som bara förvirrar beskådaren.
 
KL 11:45
Lunchtid spenderades med de trevliga kamraterna från Nikonforum, som vanligt satt vi och ljög en stund samtidigt som vi hade allmänt trevligt.
KL 12:45
Efter lunchen höll Tom Svensson föreläsning om sitt arbete med artbevarande på Nordens Ark, specifikt sitt arbete med de vita lejonen i Sydafrika. Tom höll en väldigt intressant föreläsning och hade ett flertal intressanta anekdoter från sin resa. Bildmässigt så anser jag att projektorn i föreläsningssalen tog bort en stor del av nöjet, dock har jag nu beskådat Toms bilder på hans hemsida och finner honom att vara en djurfotograf som man kan önska att lära sig mycket utav.
KL 14:00
Tore Hagmans föreläsning är utan tvekan den föreläsning som gjorde hela dagen! Endast Tores föreläsning gjorde det värt biljettpriset för denna heldag. Tores fantastiska berättarstil i kombination med hans otroliga skapelser till bilder gjorde ett starkt intryck på mig, jag kan endast rekommendera er alla att besöka hans hemsida. Inte att förglömma hans underbara syn på livet och fotografering i största allmänhet!
KL 15:15
Dagens näst sista föreläsning gavs utav Anna Ulmestrand som var en helt okänd fotograf för mig. Annas stora passion inom fotografering är macrofotografering med fokus på en mer grafisk aspekt. Endel bilder som Anna visade fann jag ytterst tilltalande medan endel bilder var helt för grafisk för min smak. Dock besitter Anna en kreativitet som jag önskar att lära mig mycket av då mina bilder lätt kan anta en mer strikt och steril presentation av vår värld.
 
KL 16:30
Slutligen har vi kommit till den fotograf som till och med folk utanför fotograferingens cirklar känner till. Brutus Östlings föredrag har jag sett tidigare, dock är han lika brinnande och passionerade som alltid om sina upplevelser. Många underbara skratt erbjöds under föredraget där Brutus personifierade sina underbara albatrosser, detta gäller även för en som redan har avnjutit Brutus tidigare föredrag.
 

There are no comments