Hornöya

Denna resa har varit under planering ett flertal månader och nu är den slutligen upplevd. Det kunder inte ha varit ett större äventyr!

Äventyret startade KL05:15 då Niklas hämtade upp mig för vidare transport till Arlanda. Vårt flyg lyfte 07:00 från Gate 64.

Det var lite köbildning vid avflygningen:

Den “riktiga” starten på äventyret:

Landing i Oslo med en vacker himmel till välkomnande:

På Oslos flygplats möte Niklas och jag slutligen upp med Jonathan för att därefter resa gemensamt mot vår slutdestination.

Efter tre olika flyg så når vi alla äntligen Hornöya med båt. På båten hade Niklas en skyddsängel då han valde att flytta sin kameraväska 2 sekunder innan där kom 10L vatten på platsen den tidigare ockuperat!:

När vi väl kom i land så påbörjades den lilla bestigningen med 18Kg kamerautrustning, 14Kg packning samt 5L vatten samt en kasse med mat och ett packet ägg i(Endast ett ägg gick sönder!). Det hela slutade i två vändor och det var knappt att jag överlevde den första bestigningen. 😉

Denna bild är för att ni ska kunna få en uppfattning om hur nära man kan komma när man väl är på plats:

Nedan har jag blandat lite fritt mellan alla olika fågelraser men mest genomgående så fotograferade jag Lunde fågeln då jag har haft en djup fascination av denna fågelart i många år.

1. Där finns plats åt alla:

2. En vingsträckare:

3. En fin utsikt i solen:

4. En riktig glidare:

5. Där fanns ett par olika fåglar på ön om ni skulle tveka:

6. Toppskarven var extremt avundsjuk på alla Lunne fåglar och brukade jaga iväg dem så att jag kunde ta deras porträtt istället:

7. Ibland kom man riktigt nära, eller rättar sagt om man har tålamod och under 10 minuter sakta sakta kröp framåt så kom man riktigt nära:

8. Min favorit fågel på ön, helt otroligt söta och dessutom så otroligt mycket mindre till storleken än jag någonsin trodde:

9. Ljuset var helt otroligt och Lunde fåglarna var hur villiga som helst att visa upp sig:

10. Front row seat:

11. Gott om plats:

12. Har jag nämnt det otroliga ljuset?

13. Seglandes mellan molnen:

14. Sötnos:

15. Alken fann jag riktigt intressant och här ville han visa upp sig:

16. Nä nu drar jag, jevla paparazzi :

17. Visa gillar att leva farligt:

18. En liten landskapsbild:

19. Glasögonorm aka Lomvi:

20. King of the world:

21: Åter i civilisationen:

22: Starten på hemresan:

Kullen som jag har döpt Hornöya till:

Den obligatoriska gruppbilden tagen av okänd dam dock utan Matis. Men som ni kan se så lämnades plats åt honom till höger i bilden så han fanns med i tankarna!

Jag har hört talas om att mat är dyrt i Norge men jag måste säga att den pizzaslice som jag och Niklas funderade på att köpa för 219NOK det var ta mig tusan det värsta jag någonsin har upplevt i överpris! 😛

Jag fick äran att låna en D3x under denna resan och jag måste säga att den har fått mig att bli mer övertygad om att D4:an är den rätta kameran för mig! Dess otroliga dynamiska omfång kontra D700:an är rent ut sagt fantastiskt!

Jag vill avsluta med den bild som inom en snar framtid kommer att pryda en vägg hemma hos mig, då den är min favorit från denna resa. Det kanske blir en canvas på 50*70cm:

There are no comments